Finale ChaChaChaCup 2018

3de Scholenproject De ChaChaChaCup Dansschool Poelman
Voor de 3de keer organiseerde Dansschool Poelman uit Musselkanaal hun basisscholenproject, 5 weken lang gingen Jan en Monica naar zeven scholen in de regio toe om dansles te geven aan leerlingen van groep 5 en 6.
Dit jaar leerden de kinderen een stukje van de ChaChaCha. Op vrijdag 15 december waren de voorrondes in de dansschool, waaruit maar liefs 72 dansparen door gingen naar de grote finale! Afgelopen donderdag 11 januari 2018 was de grote finale van de ChaChaChaCup, deze vond plaats in de Hunsowhal te 2e Exloërmond. Wat was dat spannend! Iedereen zag er weer fantastisch uit, mooie kleding, haren perfect met glitters en hier en daar een beetje make up. De kinderen waren om door een ringetje te halen.
Alle ouders en opa’s en oma’s waren volgens ons aanwezig, want de “danszaal” zat helemaal vol. Iedereen zat vol spanning te wachten. Na een peptalk van de dans juf, begonnen we met de finale. 10 series van 9 á 10 paren kwamen op de vloer.
Iedereen moest de eerste ronde dansen. Na de eerste ronde bleven er 40 paren over. De kwart finale. Van deze 40 paren kregen we een halve finale van 20 paren. En uiteindelijk hadden we de grote finale met 6 dansparen.
De jury had het erg moeilijk! Want de finale was erg spannend, de paren dansten allemaal fantastisch! Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn.
De 1ste plaats ging naar Marijn Willems en Beau Klaszen van basisschool De Vlinder uit Ter Apel.
De 2de plaats was voor Daan Vos en Tracy Ye eveneens van De Vlinder uit Ter Apel en de
3de plaats was voor Thomas Haaijer en Evi Kinket van St.Josephschool uit Zandberg.
Ook was er een prijs voor de beste school, deze werd gewonnen door De Vlinder, zij wonnen de wisselbeker van Dansschool Poelman.
Na deze finale kunnen wij oprecht zeggen, dat dit een geweldig project is geweest en dat we er graag mee door gaan.
Wij willen alle scholen bedanken voor hun inzet en hopelijk tot in september.